Hotspots in Antwerpen

Hotspots in Antwerpen

De Grote Markt is een multivendor webshop voor lokale kleding en accessoires. Om de lokale verhalen wat beter in de verf te zetten, geven we je graag wat hotspots mee uit één van onze lokale ankerpunten. Deze week staat onze heimat op de planning. De plaats waar het voor De Grote Markt allemaal begon. Antwerpen.
Dat er in Antwerpen genoeg te doen is, wisten we al. Maar wat zijn nu dé bekendste plekken van deze stad? Wij zetten ze hier even op een rijtje.

De Zoo

Zot van dieren? Ga dan zeker een dagje naar de Antwerpse Zoo. Het is de oudste dierentuin van België en het is gelegen naast het station Antwerpen-Centraal op het Koningin Astridplein. Zeer makkelijk te bereiken!

Je kan er urenlang rondlopen tussen de dieren en na een lange dag kan je gezellig iets gaan eten of drinken. Het is de ideale activiteit om met het gezin naartoe te gaan.

De Meir

Ook de Meir behoort tot dé hotspots van Antwerpen. Samen met de De Keyserlei, de Teniersplaats en de Leysstraat vormt het de verbinding tussen het Centraal Station en het historische centrum van de stad Antwerpen.

Het is de ideale plaats om een dag te gaan shoppen met je vriendinnen. Het is de commerciële trekpleister van de stad. Je vindt er de grotere (kleding)winkelketens zoals H&M, Zara en C&A.

Groenplaats

Na al dat shoppen heb je natuurlijk nood aan een drankje. De Groenplaats is hiervoor ideaal! Het is en gezellig plein in het centrum van Antwerpen. Het wordt ook wel de rustplaats van de stad genoemd. Hier staan verschillende bankjes onder de bomen en je vindt er het ene cafeetje na het andere, wat ideaal is om in de zomer een leuk terrasje te doen.

Naast de diverse cafés kan je er ook een beetje cultuur terugvinden. In het midden van het plein staat het standbeeld van Rubens, ontworpen door Willem Geefs in 1840. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt ook vlak bij het plein.

Museum aan de stroom (MAS)

Meer zin in een beetje cultuur? Dan moet je naar het MAS gaan! Het is een museum, gelegen in de oude haven op het Eilandje. Het gebouw heeft acht tentoonstellingsruimtes en ongeveer 500 000 objecten. Onder andere de internationale handel en scheepvaart, de geschiedenis, cultuur en kunst van de havenstad Antwerpen staan centraal.

Het gebouw telt 11 verdiepingen en is 62 meter hoog. Helemaal bovenaan bevindt zich een dakterras met panoramazicht, dat tot ’s avonds laat gratis toegankelijk is. Het vormt dan ook een toeristische trekpleister.

 

Voila, dit zijn de bekendste plekken van Antwerpen. Als je je een dag verveelt weet je direct wat je kan gaan doen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.