LESCAUT sponsort hockey

LESCAUT sponsort hockey

Onze partner, LESCAUT, sponsort het EK hockey in Antwerpen. LESCAUT is een Antwerps merk van designer horloges. Op de achterzijde pronkt de spoorwegkathedraal, het Centraal Station van Antwerpen. Wil je meer te weten komen over het tornooi waar LESCAUT deel van uitmaakt, dan vind je hieronder een persbericht vanuit de stad Antwerpen. Wil je liever gewoon meteen je nieuw horloge van LESCAUT aankopen? Klik hier.

Hockeyliefhebbers worden deze zomer flink verwend in Antwerpen. Terwijl de internationale topwedstrijden tijdens de Hockey Pro League in juni een heel mooi voorgerecht waren, zijn het de Belfius Eurohockey Championships van 16 tot en met 25 augustus die de kers op de hockeytaart vormen. Als gaststad voor het belangrijkste hockeytornooi in Europa toont Antwerpen zich nogmaals als zeer ambitieuze sportstad.

Het Europees kampioenschap veldhockey voor nationale mannen- en vrouwenteams is van 16 tot en met 25 augustus te gast in Antwerpen. Tien dagen lang kunnen er zo’n 7500 mensen per wedstrijd genieten van Europees tophockey op de hockeyterreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein.

De Red Lions (de Belgische mannenploeg) en de Red Panthers (het vrouwenteam) rekenen op massale Antwerpse steun tijdens de poulefases en hopelijk ook tijdens de finales. Met de slogan #redisthenewgold als leidraad roepen ze iedereen op om in het rood gekleed naar het – speciaal voor het EK gebouwde – stadion te komen.

Beide teams hebben een aantal Antwerpse spelers in de rangen. Kapitein Thomas Briels, Arthur Van Doren, Loick Luypaert, Sebastien Dockier, Felix Denayer en Alexander Hendrickx bij de Lions en Lien Hillewaert en Anne-Sophie Weyns bij de Panthers, vormen mee de ‘Antwerp Connection’ tijdens dit EK. Naast het hoge spektakelgehalte van de wedstrijden, een bijkomende reden voor de Antwerpse sportliefhebber om mee te komen supporteren.

De Red Lions beginnen als regerend wereldkampioen als één van de favorieten aan het tornooi en hebben de unieke kans om in eigen land ook Europees kampioen te worden. In de poulefase moeten ze voorbij Engeland, Wales en Spanje.

De Red Panthers hopen (na de verloren finale op het EK van 2017 tegen Nederland) ook op een goede prestatie tijdens het tornooi. Om zich te kwalificeren voor de finalewedstrijden, moeten ze het wel opnemen tegen sterke tegenstanders als Nederland, Spanje en outsider Rusland.

De openingswedstrijd van het EK wordt gespeeld op vrijdag 16 augustus om 20.30 uur. Dan neemt de Belgische mannenploeg het op tegen Spanje. De finales worden gespeeld op zaterdag 24 augustus (mannen) en zondag 25 augustus (vrouwen).

Tickets zijn nog steeds beschikbaar en kunnen besteld worden via www.belfiuseurohockey.com.

Euro Parahockey Championships 2019

Tussendoor is er ook aandacht voor de G-sporters met de Euro Parahockey Championships, het Europees kampioenschap voor paralympische atleten. Dit tornooi wordt gespeeld van 19 tot en met 21 augustus.

De poulewedstrijden worden op de terreinen van Royal Victory HC in Edegem afgewerkt, maar de finalewedstrijden vinden plaats in het EK-stadion op sportcentrum Wilrijkse Plein waar op dat moment ook het Europees kampioenschap gehouden wordt. Ook de sluitingsceremonie, waar elke atleet een medaille ontvangt, vindt plaats op de EK-site. De finalewedstrijden worden gespeeld op 21 augustus.

Praktisch

Belfius Eurohockey Championships Antwerpen 2019

·         16 tot en met 25 augustus
·         Sportcentrum Wilrijkse Plein
·         Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen
·         http://www.belfiuseurohockey.com

Euro Parahockey Championships 2019

·         19 tot en met 21 augustus
·         Poulewedstrijden op 19 en 20 augustus op de terreinen van Royal Victory HC, Edegem
·         Finalewedstrijden op 21 augustus op de terreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein
·         http://www.belfiuseurohockey.com/nl/parahockey-championship

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.