Bollekesfeest met Kleir

Bollekesfeest met Kleir

Het zal weer bruisen in de Antwerpse binnenstad van 16 tot 18 augustus dankzij het Bollekesfeest. De stad zet tijdens dit jaarlijkse evenement in op drie grote pijlers: een sterke muzikale programmatie, een heerlijk aanbod van eten en drinken en een boeiend aanbod aan entertainment. Ook dit jaar trekt de stad de kaart van duurzaamheid door onder andere alle dranken te schenken in herbruikbare bekers.

Tijdens het Bollekesfeest zal er heel het weekend lang muziek te horen zijn. Op het hoofdpodium op de Grote Markt staan diverse topacts in allerlei genres. Zo zullen onder andere Laura Tesoro, Cookies and Cream, De Romeo’s en een DJ battle zorgen voor een feestje. Lil’ Kleine en Nielson kunnen dan weer het iets jongere publiek bekoren. Op het Steenplein kunnen latin lovers genieten van de zwoele muziek van onder andere Team Latino en DJ Pepe. Vaste waarde Papa Mojito zorgt voor muziek op de Groenplaats. Op zondag kunnen bezoekers genieten van een streepje klassieke muziek, zich vermaken met de vertelling van stand-upcomedian Bas Birker of de herlancering van de Antwerpse radiozender Radio Expres live volgen.

Kleir Antwerp op het Bollekesfeest

Voor de aankondiging van de officiële naamsverandering van Bolleke De Koninck naar kortweg Bolleke heeft de brouwerij een limited edition trui ontworpen, samen met het jonge Antwerpse kledinglabel KLEIR, één van onze partners op De Grote Markt. KLEIR is een Antwerps kledinglabel opgestart door twee jonge Antwerpse ondernemers, Nick Daelemans (25) en Mathias Vertessen (26). Via hun kledinglabel willen ze hun liefde voor het dialect van ’t Stad meegeven. Met de zin ‘zegtmorbolleke’ geeft de brouwerij z’n fans hun zin. #zegtmorbolleke

Antwerpse lekkernijen

Honger en dorst zal de bezoeker tijdens dit feestweekend zeker niet hoeven te lijden. Het Bollekesfeest wordt op een feestelijke manier ingezet met het Zomeraperitief: gratis Bollekes of een non-alcoholisch alternatief voor iedereen tussen 16 en 17 uur. Verder heeft elk plein naast een grote bar ook een eigen foodaanbod. Zo vindt op het Steenplein naar jaarlijkse gewoonte de vis- en schaaldierenmarkt plaats en op de Grote Markt zijn er verschillende foodtrucks. Tijdens het “Streekfoodfestival” op de Groenplaats tonen de standhouders van vzw Streekproducten wat de Antwerpse provincie te bieden heeft aan lokale ambachtelijke producten.

De stad ontdekken vanuit een andere hoek

Wie even uitgedanst is, kan zich nog vermaken tijdens een van de vele randactiviteiten op het evenement. Op zaterdag en zondag zijn er havenrondvaarten en stadswandelingen. Nieuw dit jaar is de Quiz on the Go, een echte stadsrally waarbij deelnemers met een gps-toestel de stad verkennen aan de hand van ludieke opdrachten en vragen. Inschrijven is verplicht voor deze activiteiten en kan op www.bollekesfeest.be. Ook kinderen kunnen zich amuseren in het kinderdorp op het Steenplein waar er verschillende gratis workshops worden aangeboden en waar kapitein Korso verhalen vertelt in zijn echte duikboot.

Duurzaam Bollekesfeest

Ook dit jaar werkt de stad voor alle dranken met herbruikbare bekers die via een waarborgsysteem terug in de bars terechtkomen. Er zijn vier soorten bekers: twee voor bier, een voor frisdrank en een voor wijn en cava. Voor elke beker wordt een waarborg gevraagd van 2 euro. Bezoekers kunnen de bekers inruilen op elk plein en hun waarborg terugkrijgen of die schenken aan een goed doel. Niet alleen achter de bar wordt er aan het ecologisch aspect gedacht, ook alle eetstanden dragen hun steentje bij door met recycleerbare, duurzame materialen werken. Tot slot zal er op het terrein en achter de schermen zo veel mogelijk gesorteerd worden dankzij gescheiden vuilbakken.

Cashless systeem

Na een positieve evaluatie van vorig jaar zal er tijdens deze editie opnieuw met herlaadbare kaarten gewerkt worden in plaats van met jetons of bonnen. Deze kaarten zijn gratis te verkrijgen en kunnen worden opgeladen aan de kassa’s. Het eventuele resterende saldo kan na het evenement, tussen 20 augustus en 1 september, heel eenvoudig teruggevraagd worden via www.bollekesfeest.be.

Het volledige programma en alle praktische info staat op www.bollekesfeest.be.

Vind de truien en shirts van KLEIR Antwerp op De Grote Markt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.