W.R.Yuma

W.R.Yuma

W.R.Yuma maakt de eerste circulaire en recycleerbare zonnebrillen. De zonnebrillen zijn duurzame 3D-geprinte zonnebrillen van auto dashboards, koelkasten, bamboe en ook oude zonnebrillen. Klanten kunnen hun oude zonnebril inwisselen voor een nieuwe tegen een sterk verlaagde prijs.

Yuma is een stadje in de staat Arizona: de zonnigste plek op aarde! Zonnebrillen kunnen de jonge generatie voor circulaire economie enthousiasmeren en ecologische mode ‘cool’ maken. De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld en werkt nog grotendeels via het make-use-dispose model van de lineaire economie. Samen met de klanten die een essentieel onderdeel uitmaken van de gesloten kringloop brengt W.R.Yuma daar verandering in. Jongeren zijn momenteel de grootste afnemers van de wegwerpeconomie. Via de zonnebrillen heeft W.R.Yuma als groter doel om ecologische duurzaamheid en de circulaire economie modieus te maken.

De zonnebrillen van W.R.Yuma worden in Antwerpen gemaakt. Ze gebruiken hiervoor voornamelijk lokale afvalmaterialen. Denk aan plastic uit de Schelde. Enkel de glazen worden gemaakt in één van de betere Italiaanse fabrieken. Op die manier krijg je 100% premium UV beschermde glazen.

In de toekomst wilt W.R.Yuma samenwerken met jonge en opkomende ontwerpers. Zij zullen samen nieuwe modellen op de markt brengen. Deze modellen worden op termijn ook open source beschikbaar gesteld. Dat betekent dat men de modellen kan downloaden om dan zelf thuis te printen.

Dit merk is een puur Belgisch pareltje. Een vooruitstrevende firma die nieuwe technieken omarmt om van een accessoirestuk een meesterwerk te maken. Daarbovenop nog volledig recycleerbaar en cradle-to-cradle. W.R.Yuma heeft hiermee alle troeven in handen om op een dag een wereldspeler te worden.

De zonnebrillen van W.R.Yuma kosten 100 tot 150 euro. Een koopje voor dit merk met een sterk verhaal. Bekijk ze allemaal op De Grote Markt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.