De Grote Markt

De online marktplaats, De Grote Markt, is ontstaan uit een frustratie. Marketeer Matthieu Bout was op zoek naar een specifieke lokale trui, maar hij kon die niet vinden. Het werd hem duidelijk dat veel kleine initiatieven heel sterk waren in het grafisch ontwerp van kleding en accessoires, maar dat het vermarkten van deze producten vaak een stuk moeilijker bleek. Dat is vaak de reden waarom dit soort kleine initiatieven verdwijnen. Ze maken prachtige stukken, maar hebben soms moeite om ze te vermarkten.

Het nieuwe platform, degrotemarkt.be, helpt jonge ondernemers te groeien door marketing en sales. Belgische initiatieven in kleding en accessoires kunnen hun producten verkopen op deze online marktplaats.

‘Het is een sterk en uniek concept. Vaak hebben kleine initiatieven het moeilijk om zich te onderscheiden van de massa. Ze hebben moeite om zich kenbaar te maken boven het geschreeuw van de grotere merken. Via De Grote Markt ziet het grote publiek originele stukken van eigen bodem.’
– Matthieu Bout

Onze missie.

De Grote Markt wilt de lokale economie versterken met een unieke dienstverlening waarbij offline handelaren hun kleding en accessoires online kunnen aanbieden.

Waarom lokale verhalen?

Omdat we de lokale economie moeten ondersteunen. Uit studies blijkt dat 6 op de 10 Belgen zijn online aankopen bij buitenlandse webshops. Dat is jammer. Om de vergelijking te maken, bij onze buurlanden ligt dat cijfer op de helft. Wij spenderen in België ruim 5 miljard aan zo’n buitenlandse aankopen. Deze budgetten zouden we goed kunnen gebruiken om onze eigen economie te stimuleren.
De Grote Markt probeert hier een pleister op de wonde te plakken. We bieden binnenlandse kleding en accessoires aan, waarbij we de economie thuis houden.

Gestart in Antwerpen.

De Grote Markt in Antwerpen. Silvius Brabo gooit het hand van Druon Antigoon.

Dit project is een initiatief van marketeer en ondernemer Matthieu Bout. Een echte Antwerpenaar. Het is dan ook logisch dat hij het project lanceert in zijn geboortestad, bovendien één van de mode-capitolen van de wereld.

Na een korte periode een sterk Antwerps karakter aan te houden, is de tijd rijp om ook in andere steden en gemeenten te gaan prospecteren. Zo werken we aan een uniek verhaal waarbij we Belgische kledij aanbieden.

Matthieu laat zich bijstaan door enkele toppers op het vlak van marketing en online aanwezigheid. In het bijzonder door Dries Kitslaar en Louis Bouckaert. Deze twee technische wonderboys behoren tot de Belgische top op het vlak van SEO-optimalisatie en contentstrategie voor fashion.

Aanvullende diensten.

Bovenop de marketing en de verkoop, heeft De Grote Markt nog een heleboel aanvullende diensten. Zo nemen we bijvoorbeeld een heleboel foto’s op verschillende locaties met de kleding van onze partners. We nemen ook deel aan verschillende jaarmarkten. Zo stonden we onlangs op de braderij van Schilde. Hier hebben we talloze stukken weten te verkopen. Dit soort acties doen we zelfs kostenloos.

Op degrotemarkt.be heeft onze partner volledige controle over zijn aanbod. Je kan je inloggen met een eigen dashboard, waarop je dan weer je producten zelf kan opladen en beheren. Je ziet er ook de commissies die je krijgt vanuit de online verkopen.

Online versterkt offline.

De Grote Markt biedt de combinatie van online shoppen met de offline dienstverlening van regionale partners. Alle producten op onze marktplaats worden met de grootste zorg en toewijding behandeld door onze lokale handelaren.

Deze handelaren staan garant voor snelle en correcte levertermijnen. Deze zijn afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren.

De Grote Markt is dan weer een buffer tussen de consument en de lokale handelaren. Dat betekent dat we een extra garantie zijn voor de correcte levering van uw product.

Kortom, via De Grote Markt kan je je als merk een stuk sterker in de markt zetten. Enerzijds qua zichtbaarheid, anderzijds verhoog je je verkoop.

We heten onze partners en de consument van harte welkom. We zijn zeker dat je hier met veel plezier zal shoppen.

Wil je meer weten over een traject bij De Grote Markt? Aarzel niet ons te contacteren via +32 478 26 09 53 of via info@degrotemarkt.be.

Volg ons op Facebook en Instagram

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.